Nieuw meisje in de stad: The Ecolabel Collection

2 minuten lezen
New girl in town: The Ecolabel Collection

We streven er elke dag naar om een ​​groener en duurzamer bedrijf te zijn. We zijn volledig verantwoordelijk voor de gemaakte sociale en ecologische keuzes en kunnen de enorme impact van onze industrie op mens, milieu en samenleving niet negeren. Het is tijd om te veranderen. Daarom streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk maximaal te verkleinen en zo transparant mogelijk te zijn naar de buitenwereld. 

Daarom kunnen we met trots melden dat we onlangs een duurzame en duurzame ecolabel-collectie hebben gelanceerd, genaaid door ambachtslieden in India. Ze zijn gemaakt van upcycled vintage sari's, die eerder werden gedragen door vrouwen in Sri Lanka, Nepal, Pakistan en Bangladesh.  

Een sari of sari is een traditioneel driedelig ensemble dat in India wordt gedragen. Ze worden van generatie op generatie doorgegeven en zijn uniek en een- van- a- aardige stukken. Elk met zijn eigen verhaal te vertellen. We streven er voortdurend naar om onze duurzaamheidsreferenties in onze hele waardeketen te versterken en we zijn trots op de initiatieven die ons bedrijfsmodel al heeft genomen. 

De collectie omvat onze Charlotte-kimonocollectie  -gemaakt van Indiase Kantha-dekens. Elk stuk is handgemaakt en uniek. Ze zijn allemaal op kleine schaal geborduurd door gerenommeerde Indiase ambachtslieden - die een voorouderlijke kleermakerijmethode volgen in overeenstemming met de principes van slow fashion.  

Het bevat ook onze Georgette-kimono's, gemaakt, zoals de naam al doet vermoeden, van Georgette-stof. Dit is een zeer duurzame stof, die zorgvuldig met de hand wordt gekozen. De ambachtslieden in India besteden enorm veel tijd aan elk stuk, aangezien de kimono's met grote zorg volledig met de hand worden gemaakt. Elk stuk is daarom uniek. 

Je vindt deze eco-collectie alleen in onze pop-up store! Zeker een bezoekje waard om unieke stukken te scoren die je garderobe naar nieuwe hoogten zullen tillen.  

Meer ontdekken

 • What would Les Jumelles wear at Copenhagen Fashion Week?

  What would Les Jumelles wear at Copenhagen Fash...

  1 min gelezen
  Read more →
 • CELEBRATE NEW YEAR'S EVE IN STYLE

  CELEBRATE NEW YEAR'S EVE IN STYLE

  1 min gelezen
  Read more →
 • LES JUMELLES CHRISTMAS OUTFITS

  LES JUMELLES CHRISTMAS OUTFITS

  2 minuten lezen
  Read more →
 • Holiday Season - Interview with Magalie

  Holiday Season - Interview with Magalie

  1 min gelezen
  Read more →
 • Les Jumelles gift guide

  Les Jumelles gift guide

  1 min gelezen
  Read more →
 • Upcycling Atelier

  Upcycling Atelier

  1 min gelezen
  Read more →
 • Les Jumelles X Estée Lauder - the perfect match!

  <tc>Les Jumelles X Estée Lauder - the perfect m...

  1 min gelezen
  Read more →
 • Hello Antwerp

  <tc>Hello Antwerp!</tc>

  1 min gelezen
  Read more →
 • BIG, BIGGER, BIGGEST. ANTWERP, WE’RE BACK!

  <tc>Pers evenement Pop-up</tc>

  1 min gelezen
  Read more →
 • Paris Fashion Week - Spotted

  <tc>Paris Fashion Week - Spotted</tc>

  1 min gelezen
  Read more →