De lancering van onze duurzaamheidscollectie

The Label lancering

Eerder dit jaar lanceerde Les Jumelles the Label hun duurzame en duurzame ecolabel-collectie. Het gaat om onze Charlotte kimono collectie – die gemaakt is van Indiase Kantha dekens. Elk stuk is handgemaakt en uniek. Ze zijn allemaal op kleine schaal geborduurd door gerenommeerde Indiase ambachtslieden - die op een langzame manier een voorouderlijke kleermaakmethode volgen.

Kimono's

De Georgette-kimono's, zoals het is in de naam - gemaakt van Georgette-stof. Een zeer duurzame stof, die zorgvuldig met de hand wordt gekozen. De ambachtslieden in India hebben enorm veel tijd besteed aan elk stuk, aangezien de kimono's met grote zorg volledig met de hand worden gemaakt. Daarom is elk stuk uniek in zijn soort.

Ecolabel-collectie

Maak kennis met onze ecolabel-collectie – genaaid door ambachtslieden in India. Ze zijn gemaakt van upcycled vintage sari's, die eerder werden gedragen door vrouwen in Sri Lanka, Nepal, Pakistan en Bangladesh. Een sari of sari is een traditioneel driedelig ensemble dat in India wordt gedragen. Van generatie op generatie doorgegeven maakt ze uniek en uniek. Allemaal met een uniek verhaal te vertellen. We streven er voortdurend naar om onze duurzame inspanningen in onze hele waardeketen te verbeteren en we zijn trots op de initiatieven die al in ons bedrijfsmodel zijn geïmplementeerd.

Hoe gaan we om met milieuvriendelijke verpakkingen?

Als je voor 23.00 uur bestelt, wordt het de volgende dag bij je thuisbezorgd. Blije klanten, blije zaken. Ons magazijn maakt gebruik van een volledig geautomatiseerde verpakkingsmachine die op de meest efficiënte manier werkt.

Dozen

Recente studies hebben aangetoond dat elk pakket ongeveer 40% lucht bevat, zoals dozen zijn meestal te groot voor wat erin zit. We streven ernaar om elke box aan te passen aan zijn inhoud. Deze techniek maakt pakketten steviger en opvulmaterialen, zoals plastic, hoeven niet meer te worden gebruikt. Onze aanpak verkleint ook onze ecologische voetafdruk, omdat er op deze manier meer pakketten in een bestelwagen passen.

Hernieuwbare installaties

Het magazijn haalt zijn energie uit hernieuwbare installaties zoals zonne-energie panelen op het dak en led-verlichting door het hele gebouw. Daarnaast is het magazijn gevestigd in Mechelen. Deze locatie in het midden van ons land maakt het mogelijk om pakketten sneller en duurzamer te bezorgen. Het magazijn ligt vlakbij alle sorteercentra, binnen een straal van circa 10 kilometer. Door deze kleine afstand zorgt het bedrijf ervoor dat de pakketten de volgende dag worden bezorgd. Ook dit toont weer aan dat ze duurzaamheid echt belangrijk vinden, ook op het gebied van CO2-uitstoot.

Het belang van liefdadigheidswerk in Les Jumelles

Kom Op Tegen Kanker

Vorig jaar in december besloot Les Jumelles om het goede doel ‘Kom Op Tegen Kanker’ te steunen dat hen na aan het hart ligt. Een klein gebaar kan van grote waarde zijn, elke aankoop van sokken kan een verschil maken.

We ontwierpen een serie sokken in verschillende kleuren genaamd de 'My Dad Rocks Socks' en de 'Fille a Papa sokken'. Per aankoop ging 1 euro naar het goede doel 'Kom Op Tegen Kanker', een doel waar we echt emotioneel bij betrokken zijn. We hebben meer dan 2.500 paar verkocht, een bedrag waar we echt trots op kunnen zijn.

Papa's meisjessokken

Dit jaar in mei besloot Les Jumelles opnieuw om bij te dragen aan het goede doel 'Kom Op Tegen Kanker'. De collectie kreeg de naam 'Daddy's Girl Socks'. We doen graag iets voor een goed doel dat een verschil maakt in deze wereld.

Wat brengt de toekomst in Les Jumelles

Onze duurzame toekomst

Een duurzame toekomst voor Les Jumelles is er een waarin duurzaamheid betekent zorgen voor welvaart. We willen een levensstijl behouden waarbij we onze eigen ecologische voetafdruk verkleinen door de methoden die we momenteel gebruiken op de meest duurzame manier te veranderen.

We leren elke dag hoe we kunnen bijdragen aan een groenere wereld en hoe we ons individuele gebruik van natuurlijke hulpbronnen kunnen verminderen. Duurzaamheid moedigt ons aan om de manieren waarop we technologie elke dag toepassen, geleidelijk te veranderen. Hier bij Les Jumelles proberen we er alles aan te doen om de wereld groener te maken. Met onze inspanningen willen we een grote verandering in de wereld aanbrengen.

Duurzaamheidsdoelen voor het komende jaar

Doelstellingen 2025

Les Jumelles wil elke dag streven naar een betere wereld. Omdat duurzaamheid een onderwerp is dat ons nauw aan het hart ligt, hebben we duurzame doelen gesteld die we in 2025 willen bereiken.

• In ons hoofdkantoor willen we volledig overstappen op groene energie. Tegen die tijd willen we zonnepanelen op het dak plaatsen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Ledlampen zouden ook energiezuiniger zijn en langer meegaan dan traditionele gloeilampen.

• Hier bij Les Jumelles is de relatie met externe partners van groot belang. We willen met hen investeren in een langdurige en duurzame relatie.

• Onze inkomende distributie moet met 20% afnemen voor luchtvervoer. Waar we kunnen, zullen we ons richten op meer lokale productie.

De komende 5 jaar zullen we zeker blijven onderzoeken hoe we verder kunnen werken om nog duurzamer te zijn. We streven elke dag naar een groenere Les Jumelles, waarbij we onze ecologische voetafdruk verkleinen om een ​​duurzamere wereld te creëren. Met de kleine inspanningen die we leveren en in de toekomst zullen leveren, streven we naar een verandering.

Lees meer over duurzaamheid

  • New girl in town: The Ecolabel Collection

    Nieuw meisje in de stad: The Ecolabel Collection

    2 minuten lezen
    Read more →