Duurzaamheid in onze collecties

SS23 Collectie

Nu we op weg zijn naar een duurzamere toekomst, zijn we er trots op aan te kondigen dat onze nieuwste SS23-collectie in bepaalde stukken gerecycleerd en biokatoen bevat. Ons engagement om onze ecologische voetafdruk te verkleinen heeft ons ertoe aangezet onvermoeibaar te zoeken naar innovatieve oplossingen die een verschil maken voor onze planeet. Door gerecycled en biokatoen in ons productieproces op te nemen, zorgen we ervoor dat onze collectie niet alleen stijlvol maar ook milieuvriendelijk is.

Voordelen van bio- en gerecycled katoen:

 • Het is een lichtgewicht materiaal,
 • Het wordt geproduceerd zonder chemicaliën waardoor het water minder wordt vervuild
 • Veel andere voordelen zoals stevigheid, zachtheid en verfbaarheid.

Patchwork kimono's

Onze 'Charlotte' kimono - een bestseller van 2022 en gemaakt van Indiase Kantha dekens. Elk stuk is handgemaakt en uniek. Ze zijn allemaal op kleine schaal geborduurd door gerenommeerde Indiase ambachtslieden.

Ten tweede, de 'Georgette' kimono's, as it's in the name - gemaakt van Georgette stof. Een zeer duurzame stof, die zorgvuldig met de hand wordt uitgezocht. De ambachtslieden in India besteden enorm veel tijd aan elk stuk, want de kimono's worden volledig met de hand en met grote zorg gemaakt. Daarom is elk stuk uniek. Elke kimono is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen; sommige zijn vintage, terwijl andere zijn gemaakt met traditionele Indiase stoffen en met de hand geborduurde details.

Ecolabel collectie

In 2021 lanceerde Les Jumelles the Label hun duurzame ecolabel collectie. Ze zijn gemaakt van geupcyclede vintage sari's, die vroeger gedragen werden door vrouwen in Sri Lanka, Nepal, Pakistan en Bangladesh. Een sari is een traditioneel driedelig ensemble dat in India wordt gedragen. Doorgegeven van generatie op generatie maakt ze uniek en enig in hun soort. Allemaal met een uniek verhaal. Wij streven voortdurend naar verbetering van onze duurzame inspanningen in onze hele waardeketen, en wij zijn trots op de initiatieven die al in ons bedrijfsmodel zijn geïmplementeerd.

Hoe gaan we om met milieuvriendelijke verpakkingen?

Als je voor 23.00 uur bestelt, wordt het de volgende dag bij je thuisbezorgd. Ons magazijn maakt gebruik van een volledig geautomatiseerde verpakkingsmachine die op de meest efficiënte manier werkt.

Verpakkingen

Recente studies hebben aangetoond dat elk pakket ongeveer 40% lucht bevat, zoals dozen zijn meestal te groot voor wat erin zit. We streven ernaar om elke box aan te passen aan zijn inhoud. Deze techniek maakt pakketten steviger en opvulmaterialen, zoals plastic, hoeven niet meer te worden gebruikt. Onze aanpak verkleint ook onze ecologische voetafdruk, omdat er op deze manier meer pakketten in een bestelwagen passen.

Hernieuwbare installaties

Het magazijn haalt zijn energie uit hernieuwbare installaties zoals zonne-energie panelen op het dak en led-verlichting door het hele gebouw. Daarnaast is het magazijn gevestigd in Mechelen. Deze locatie in het midden van ons land maakt het mogelijk om pakketten sneller en duurzamer te bezorgen. Het magazijn ligt vlakbij alle sorteercentra, binnen een straal van circa 10 kilometer. Door deze kleine afstand zorgt het bedrijf ervoor dat de pakketten de volgende dag worden bezorgd. Ook dit toont weer aan dat ze duurzaamheid echt belangrijk vinden, ook op het gebied van CO2-uitstoot.

UPCYCLING ATELIER IN ONZE POP-UP STORE

Innovatie en creativiteit vormen de kern van alles wat we hier bij Les Jumelles doen. We hebben altijd geloofd in de kracht van een tweede kans en dit project is daarop geen uitzondering. Tijdens de eerste maand van onze laatste winterpop-up in Antwerpen hebben we oude Les Jumelles-kledingstukken een nieuw leven gegeven. Klanten konden een uniek stuk bemachtigen dat van samples en defaults werden getransformeerd tot unieke, duurzame juweeltjes. We zijn er trots op dat dit project een groot succes was en we kunnen niet wachten op het volgende project! 

Het belang van goede doelen

Kom Op Tegen Kanker

Vorig jaar in december besloot Les Jumelles om het goede doel ‘Kom Op Tegen Kanker’ te steunen dat hen na aan het hart ligt. Een klein gebaar kan van grote waarde zijn, elke aankoop van sokken kan een verschil maken.

We ontwierpen een serie sokken in verschillende kleuren genaamd de 'My Dad Rocks Socks' en de 'Fille a Papa sokken'. Per aankoop ging 1 euro naar het goede doel 'Kom Op Tegen Kanker', een doel waar we echt emotioneel bij betrokken zijn. We hebben meer dan 2.500 paar verkocht, een bedrag waar we echt trots op kunnen zijn.

Wat brengt de toekomst in Les Jumelles

Onze duurzame toekomst

Een duurzame toekomst voor Les Jumelles is er een waarin duurzaamheid betekent zorgen voor welvaart. We willen een levensstijl behouden waarbij we onze eigen ecologische voetafdruk verkleinen door de methoden die we momenteel gebruiken op de meest duurzame manier te veranderen.

We leren elke dag hoe we kunnen bijdragen aan een groenere wereld en hoe we ons individuele gebruik van natuurlijke hulpbronnen kunnen verminderen. Duurzaamheid moedigt ons aan om de manieren waarop we technologie elke dag toepassen, geleidelijk te veranderen. Hier bij Les Jumelles proberen we er alles aan te doen om de wereld groener te maken. Met onze inspanningen willen we een grote verandering in de wereld aanbrengen.

Duurzaamheidsdoelen voor het komende jaar

Doelstellingen 2025

Les Jumelles wil elke dag een betere wereld nastreven. Omdat duurzaamheid een onderwerp is dat ons nauw aan het hart ligt, hebben we duurzame doelen opgesteld die we tegen het jaar 2025 willen bereiken.

 • Een van onze grootste doelen is het volledig overschakelen op groene energie in ons hoofdkantoor. Dat betekent het installeren van zonnepanelen op ons dak om onze CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. We erkennen ook het belang van energie-efficiënte verlichting en zijn van plan om over te schakelen op LED-verlichting.
 • Bij Les Jumelles geloven we in het opbouwen van sterke en betekenisvolle relaties met onze partners. We begrijpen dat een partnerschap op lange termijn essentieel is voor groei en succes. We streven naar open communicatiekanalen en wederzijds vertrouwen met onze externe partners. Samen kunnen we grootse dingen bereiken en een betere toekomst creëren.
 • In ons streven om milieuvriendelijker en duurzamer te worden, is het tijd om enkele veranderingen aan te brengen in onze inkomende distributie. Ons doel is ons luchttransport met 20% te verminderen, wat een aanzienlijke impact heeft op onze CO2 voetafdruk. Wij geloven dat elke stap in de goede richting telt, en we zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen. Waar mogelijk zullen we ons richten op lokale productie, het ondersteunen van onze gemeenschappen en het verminderen van transportemissies.

De komende jaren zullen we zeker blijven onderzoeken hoe we nog duurzamer kunnen werken. We streven elke dag naar een groener Les Jumelles en verminderen onze ecologische voetafdruk om een duurzamere wereld te creëren. Met de kleine inspanningen die we doen en in de toekomst zullen doen, streven we ernaar een verandering teweeg te brengen.

Lees meer over duurzaamheid

 • New girl in town: The Ecolabel Collection

  Nieuw meisje in de stad: The Ecolabel Collection

  2 minuten lezen
  Read more →