Upcycling Atelier

1 min gelezen
Upcycling Atelier

Tegenwoordig staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Zowel in het productieproces, transport, ontwerpkeuzes als producenten. We zijn altijd op zoek naar de keuze met de minste impact op het milieu.

Vaak kun je met kleine aanpassingen in je dagelijkse levensstijl bijdragen aan een duurzamere planeet. Ook wij bij Les Jumelles hebben onze planeet hoog in het vaandel staan. Daarom staat een deel van onze pop-up store in Antwerpen in het teken van duurzaamheid.Op de derde verdieping van onze winkel vind je het reparatie/rewear atelier. Op deze plek krijgen allerlei kledingstukken een tweede leven: denk aan kleding met productiefouten, oude kleding, maar ook retouren en oude samples. Gedurende ongeveer een maand worden deze stukken door een modeontwerper omgetoverd tot een geheel nieuw en uniek ontwerp. Haar ontwerpen worden te koop aangeboden in onze pop-up. De prijzen van deze unieke stukken variëren tussen €30 en €150.

We willen ook kort toelichten welke inspanningen we op Les Jumelles leveren om onze planeet te ondersteunen. We hebben een "R"-model opgesteld met 7 belangrijke aspecten die respect voor onze planeet garanderen en zo een circulaire economie bevorderen. Tegelijkertijd proberen we ook trouw te blijven aan onze missievisiewaarde: kwaliteitskleding tegen betaalbare prijzen met respect voor het milieu.

We zijn ons zeer bewust van de impact van het transporteren van onze goederen. We proberen dit te beperken door verschillende leveringen te bundelen en strengere regels op te leggen met betrekking tot het retourbeleid. We doen ook grote inspanningen om de verschillende items zo duidelijk mogelijk te omschrijven en weer te geven (duidelijke productfoto's, samenstelling, afmetingen, afmetingen van het model op de foto enzovoort). Op deze manier hopen we het aantal retouren te verminderen en zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Overproductie is ook schadelijk voor de planeet. Daarom proberen we onze collecties af te stemmen op de vraag van onze consumenten. (Verminderen)

Bij Les Jumelles stellen we constant alles in vraag. Hoe kunnen we onze organisatie blijven laten groeien terwijl we duurzamer zijn? We staan ​​dagelijks voor deze uitdaging om onze strategieën te vernieuwen. (heroverweeg)

Soms kiezen we ervoor om sommige ontwerpen niet meer te produceren omdat ze niet duurzaam genoeg zijn. De modewereld is enorm veranderd als het gaat om duurzaamheid. We zijn ons dus bewust van de gigantische impact van de mode-industrie op het milieu en klimaat. Het is een basiswaarde geworden die richting geeft aan ons werkproces en ons denken. (Weigeren)

Les Jumelles staat bekend om de vele kleuren en unieke prints. Om de circulariteit te bevorderen laten we deze prints terugkomen in onze verschillende ontwerpen. (Herontwerp)

Ook streven we ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van biobased grondstoffen zoals biologisch katoen en gerecyclede vezels. Neem als voorbeeld onze handgemaakte kimono's uit India, deze worden gerecycled van oude sari's en krijgen zo een tweede leven. Bovendien vindt steeds meer van onze productie plaats in Europa, iets wat enkele jaren geleden minder het geval was. (Vervangen)

Dit jaar zetten we extra in op reparatie en recycling. Als een kledingstuk gerepareerd moet worden, dan gaat het naar het reparatieonderdeel. Als dit kledingstuk niet meer in aanmerking komt voor reparatie gaat het naar onze reparatie/rewear studio. Deze kledingstukken worden vervolgens door onze modeontwerper volledig omgetoverd tot unieke stukken. Bijvoorbeeld een trui gemaakt van verschillende stukken stof, een korte broek gemaakt van een jurk met pailletten, enzovoort. Al deze stukken zijn te bewonderen en te koop in onze pop-up, zolang de voorraad strekt.

PS-stukken zijn beperkt en uniek, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Meer ontdekken

 • What’s Sexier Than a Slim, Long Skirt? Exactly,...

  1 min gelezen
  Read more →
 • A Blooming Success: Reflecting on Our Floral-themed Brunch Collaboration with Nuxe Group

  A Blooming Success: Reflecting on Our Floral-th...

  1 min gelezen
  Read more →
 • The Top Winter 2023 Fashion Trends You Need to Look Out For!

  The Top Winter 2023 Fashion Trends You Need to ...

  1 min gelezen
  Read more →
 • Ibiza and Mallorca hotspots

  Hotspots van Ibiza en Mallorca

  1 min gelezen
  Read more →
 • Festival Season has finally begun

  Het festivalseizoen is eindelijk begonnen

  1 min gelezen
  Read more →
 • You’re on the list, so time to shop your wedding guest outfit

  Je staat op de lijst, dus tijd om je bruiloftsg...

  1 min gelezen
  Read more →
 • An inside look at the design process behind Les Jumelles

  Een kijkje achter de schermen bij het ontwerppr...

  1 min gelezen
  Read more →
 • Get Ready for Easter

  Maak je klaar voor Pasen

  1 min gelezen
  Read more →
 • What's Hot for Spring/Summer 2023

  Wat is hot voor lente/zomer 2023

  1 min gelezen
  Read more →
 • Let’s celebrate Valentine’s Day in style

  Laten we Valentijnsdag in stijl vieren

  1 min gelezen
  Read more →